Sezonluk sayfalarınız veya kategorileriniz (okul ürünleri, deniz malzemeleri, yılbaşı hazırlık malzemeleri gibi) sezonu geldiğinde hızlı index ve sıralama alabilmeleri gerekir. Bunun için doğru stratejiler uygulamalısınız.
Bu tarz sayfalarınızda bulunan ürünler sezon harici yıl boyunca aranmaz. Bu tür sayfalarınızı sezondan sezona oluşturup sonrasında kaldırmanız mantıklı değildir. Bu tür kaldırma veya silme süreçlerinde, sayfanız ile ilgili veriler Google’dan kaybolacaktır.
Bu nedenle bu sayfalarınızı dahili bağlantılarınızdan silmemelisiniz. Bu sayfalarınızı veya kategorilerinizi daimî kategorilere bağlamalı, ikinci veya üçüncü düzey sayfalara veya kategorilere bağlantılı tutan, bir sistem kurmalısınız.
Daha sonra sezon açıldığında, bu sayfa ya da kategorilerinizin mümkün olduğunca güçlü olması için gereken tüm dahili bağlantılara sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Aynı şekilde ürünler arası anlamsal linkleme stratejisi de bu sayfalarınızın hızlı trafik almasına büyük katkıda bulunur.
Sezonsal ürünlerinize benzer ya da bu ürünlerle eşleşen diğer ürün sayfalarınıza, benzer ürünler ya da bu ürünü alan müşteriler bunları da aldı başlıkları altında sezonsal ürünlerinizi linkleme modelidir.
Anlamsal linkleme sonrası, strateji olarak;
Sezonsal sayfalarınızı Link Hubs stratejisi ile Google'ın daha hızlı bulmasını ve dizine eklemesini sağlayın.
Link hub, kaliteli ve yeterli miktarda gelen, harici bağlantılar içeren, etki alanındaki alt sayfalardır.
Link hub ile desteklenen sayfalar, yoğun bir şekilde bağlantılı olacaklarından dolayı, Google bu sayfaları daha sık tarar. Bu bağlantı merkezlerinden bağlanan sayfalar bu nedenle çok daha hızlı bulunacak ve dizine eklenecektir.
Dipnot: Sezonsal sayfaları öne çıkarma haricinde tüm sayfalarınız için link verirken dikkat etmeniz gerekenler;
Eğer, bir sayfadan aynı sayfaya birden çok link verme süreci izliyor ve bu linklerde faklı olan, sadece bağlantı verilen metin ise bu işleme Çoklu Bağlantı denir. Bu tür bir işlemde Google botları link verilen sayfaya geldiklerinde dikkate aldıkları link, ilk verilen link ve linkin verildiği metindir.
Örnek olarak blog içeriğinizde mücevherat listelediğiniz bir sayfaya çoklu bağlantı verdiniz. İçeriğinizde ilk link verdiğiniz metin “mücevherat” diğer link metinleriniz “uygun fiyatlı mücevherat”. Bu durumda Google, sayfada verdiğiniz ilk bağlantıyı ve “mücevherat” bağlantı metnini sayar.
Bu durumda “satın al, uygun fiyatlı” gibi değerli kelimeleri kaçırmış olacaksınız. Ayrıca bu durumlarda, Google'a 2. bağlantıyı kullanması gerektiğini belirtmek için ilk bağlantıda “rel nofollow” kullanmamalısınız. Bu işlemi Google, dikkate almaz ve yine ilk verilen bağlantıyı ve bağlantı metnini sayar.
Site içi bağlantılarda mümkün oldukça “rel nofollow” kullanmamalısınız. Bunun yerine, bağlantılarınızı doğru bir şekilde kontrol ettiğinizden ve sadece ihtiyacınız kadar bağlantıya sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.
Nofollow, kelimesinin anlamı 'Kendi bağlantılarıma güvenmiyorum' demektir. Sizce bu ne kadar mantıklı bir durum olur?